“Komunikatorica znanosti” za leto 2022 je Saša Novak Krmpotič

Ljubljana, 22. maja – Saša Novak je znanstvenica s področja naprednih materialov in komunikatorica znanosti. Že desetletje si prizadeva znanost približati medijem in javnosti v okviru projekta Znanost na cesti, ki danes praznuje deseto obletnico. Za STA je spregovorila o začetkih projekta, preteklih in trenutnih izzivih in o stanju komuniciranja znanosti v Sloveniji.

Saša Novak je pred natanko desetimi leti skupaj s sodelavko na Institutu Jožef Stefan (IJS) Kristino Žagar Soderžnik ustanovila projekt Znanost na cesti, s katerim so znanost ponesli med ljudi. Na današnji dan pred desetimi leti je namreč potekalo prvo predavanje v okviru projekta, ki ga je izvedel Luka Snoj z Instituta Jožef Stefan. V okviru projekta so doslej pripravili že preko 220 poljudnoznanstvenih predavanj, okroglih miz in znanstvenih slamov, pa tudi podcastov, blogov in natečajev. Za svoje delo na področju komuniciranja znanosti je Saša Novak letos prejela tudi prestižni naziv komunikatorica znanosti 2022.

Več na http://znanost.sta.si/3173131/komunikatorica-znanosti-sasa-novak-znanost-smo-zeleli-pripeljati-iz-slonokoscenih-stolpov-med-ljudi